Κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι

POSTED ON JANUARY 16, 2019 BY ELENIFOTIOU

Και έτσι φτάνουμε στο λιμάνι! Η θέα του λιμανιού και μόνο, με τους γερανούς και τα φορτηγά, με τα πλοία να φεύγουν και να δένουν και την αναμπουμπούλα στην προβλήτα είναι συναρπαστική για παιδιά και μεγάλους. Δύο εντυπωσιακά σημεία, που ακόμα κι αν δεν ζείτε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αξίζει να επισκεφτείτε με αφορμή κάποια παράσταση, είναι το Δημοτικό Θέατρο, όπου συχνά ανεβαίνουν παιδικά έργα ή φιλοξενούνται μπαλέτα του εξωτερικού και το Βεάκειο, όπου το καλοκαίρι μεταφέρονται οι παραστάσεις του προηγούμενου χειμώνα. Βάλτε επίσης στο οικογενειακό σας πρόγραμμα μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με τις «Βόλτες στην Πόλη». Το μουσείο είναι μεν μικρό, αλλά έχει τη μεγαλύτερη συλλογή χάλκινων αγαλμάτων που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα (και δεν έχουν μετατραπεί σε σκεύη και κοσμήματα ή ό,τι άλλο…).

Οι γειτονιές του Πειραιά κρύβουν πολλά “διαμαντάκια”. Ένα από αυτά, είναι η οικοτεχνία “Argalios” όπου μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του παραδοσιακού αργαλειού και να φτιάξετε τα δικά σας υφαντά αξεσουάρ και κοσμήματα.  Το δίωρο βιωματικό σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με μικρά παιδιά και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης.

Για φαγητό και μεζέ με θέα τα καράβια που μπαίνουν και βγαίνουν από το λιμάνι κατευθυνθείτε στο Λιοντάρι του Πειραιά. Αυθεντικές πειραιώτικες ταβέρνες με πολύ καλό ψάρι και θαλασσινά, όπου κάθεσαι άνετα και με παιδιά, είναι ο “Καπετάνιος” (έχει αυλή) και στο Χατζηκυριάκειο, ο “Ηλίας” και η “Μαργαρώ” (με αρκετό εξωτερικό χώρο). Ιδανικά για φαγητό με μεγάλες παρέες με παιδιά είναι το “Ουζερί του Γιώργου”στο Κερατσίνι, κρυμμένο κάτω από του φουγάρο της ΔΕΗ. Έχει μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, τραπεζάκια πάνω στο λιμανάκι, όπου κολυμπάνε πάπιες και στην άκρη του υπάρχει και παιδική χαρά.

Για ελεύθερο παιχνίδι, όταν ο καιρός είναι καλός, δύο καλές ιδέες είναι το Πάρκο Ανδρέας Παπανδρέου (ή αλλιώς Σελεπίτσαρι), στο Κερατσίνι και τα “Λιπάσματα” στη Δραπετσώνα. Γήπεδα, άπλα για πατίνι και ποδήλατο, παιδική χαρά, χώρο για πικ νικ και καφετέρια θα βρείτε και στα δύο.

Πηγή:t.ly/prI4